Aktuellt

Förste vice talman besökte delstaten Baden-Württemberg

Publicerad: 8 april 2016 klockan 13.17

Riksdagens förste vice talman Tobias Billström (M) och en delegation med riksdagsledamöter besökte den tyska delstaten Baden-Württemberg den 7-8 april.

Integration och migrationsfrågor var teman som diskuterades under de möten och besök som stod på programmet. Resan utgör ett svarsbesök efter att en stor delegation från Baden-Württembergs delstatsparlament och –regering besökte Sverige i höstas.

- Jag sätter stort värde på erfarenhetsutbyten kring dessa frågor, som ju är aktuella i båda våra länder, säger Tobias Billström.

Den svenska delegationen har bland annat haft möten med vice talmannen och ledamöter i delstatsparlamentet och Handels- och Industrikammaren samt besökt en organisation som arbetar med ensamkommande minderåriga flyktingar i Stuttgart-Plieningen, flyktingmottagande i Heidelberg och en yrkesskola med verksamhet riktad mot unga nyanlända.

Delstatsparlamentets vice talman, Brigitte Lösch, var en av dem som stod värd för besöket.

I delegationen ingick förutom förste vice talman Tobias Billström (M) riksdagsledamöterna Patrik Björck (S), Anna Vikström (S), Elisabeth Svantesson (M) samt Lotta Finstorp (M).