Aktuellt

Riksdagen deltog på Bokmässan

Publicerad: 28 september 2015 klockan 14.10

I riksdagens monter på Bokmässan träffade besökarna talman Urban Ahlin och riksdagsledamöter från olika partier, fick svar på frågor om riksdagen och EU och kunde bekanta sig med riksdagens pedagogiska utbud och lyssna på miniföreläsningar.

- Det är viktigt att vi är närvarande i hela landet och visar att Sveriges riksdag är öppen för alla. Bokmässan som en plats bland annat för samtal om demokrati och politik är ett trevligt arrangemang att synas på. Jag kommer att ta fler initiativ till att synliggöra riksdagen och till att vi medverkar på fler arenor för att nå ut till allmänheten, säger talman Urban Ahlin.

Det var ett stort intresse bland besökarna för att träffa talmannen. Den vanligaste frågan handlade om hur det är att vara talman. Andra frågor ställdes om riksdagen och om talmannens uppdrag.

Drygt 30 riksdagsledamöter fanns på plats under bokmässan och talade med besökarna om bland annat hur det är att vara riksdagsledamot och om olika sakfrågor.

Dessutom medverkade Riksdagsförvaltningen med information om riksdagens pedagogiska utbud samt med miniföreläsningar om arbetet i utskotten.