Två veckors tågstopp till och från Uppsala

Skriftlig fråga 2013/14:689 av Agneta Gille (S)

Agneta Gille (S)

till Statsrådet Catharina Elmsäter-Svärd (M)

 

Under två veckors tid var det nästan omöjligt att ta sig mellan Uppsala och Stockholm. Det berodde på en brand som skadade bland annat signaler och växlar. Tusentals resenärer drabbades i båda riktningarna. I sådana situationer är det viktigt med tillförlitlig information till trafikanterna om vad det är som gäller, men på Trafikverkets hemsida framgick det bara att tågen inte gick. Resenärerna måste få information om alternativa färdvägar, när ersättningsbussarna avgår, var de avgår ifrån och vilka hållplatser som bussarna stannar vid.

I en artikel i UNT kan man läsa att Trafikverkets underhållschef anser att de inte kan ta ansvar för att lägga ut information på verkets hemsida om ersättningstrafik till resenärerna. Bakgrunden är att det inte finns reglerat i Trafikverkets regleringsbrev från regeringen. 

Min fråga till statsrådet lyder:

Hur kommer statsrådet och regeringen att agera med anledning av att regeringens regleringsbrev till Trafikverket inte innehåller direktiv om ansvar för information om ersättningstrafik vid inställda tåg och tågstopp?

Frågan är besvarad

Händelser

Inlämnad: 2014-06-16 Överlämnad: 2014-06-16 Besvarad: 2014-06-25 Sista svarsdatum: 2014-06-25
Svar på skriftlig fråga