Nytt skolmaterial - Riksdagen

Nytt skolmaterial

Undervisar du om demokratifrågor och riksdagens roll och arbete? Nu finns det nytt material du som lärare kan använda i klassrummet. Till exempel skolmaterial om demokratins genombrott, en valingång med riksdagsquiz och övningar kopplat till riksdagsarbetet – och snart även en unik möjlighet att uppleva riksdagen digitalt!

Riksdagsvalet i undervisningen

Den 9 september är det val till riksdagen. Under ett valår passar det extra bra att fördjupa sig i riksdagen arbete och dess roll i samhället. Kanske har du redan beställt tryckt material från riksdagen till din undervisning om valet? Nu finns det även ett bra digitalt material att använda när samhällskunskap står på schemat, till exempel studiematerial, frågor och övningar och flera riksdagsquiz där man kan testa sina riksdagskunskaper.

Riksdagsvalet i undervisningen

#valet2018

Nytt material om demokratins genombrott

Vill du ha hjälp att väcka elevernas engagemang för demokratifrågor? Nu finns tryckt material om demokratins genombrott, utveckling och framtid som riktar sig till gymnasiet och folkhögskolan. Du kan beställa det kostnadsfritt. Ta också del av vårt digitala innehåll, bland annat en fullmatad tidslinje och kompletterande lärarhandledning.

Riksdagen firar 100 års demokrati under namnet Ja, må den leva! Demokratin uti hundrade år. Välkommen att vara med!

Ja, må den leva! Demokratin uti hundrade år

#firademokratin

Kommer snart: Upplev riksdagen

Snart blir det möjligt att uppleva insidan av riksdagen från skolbänken! Upplev riksdagen är ett nytt digitalt stöd för dig som undervisar om riksdagens arbete. Upplev ger eleverna en annorlunda möjlighet att förstå hur riksdagen fungerar genom upplevelse och fakta i kombination. Följ med på en spännande digital resa genom riksdagens alla skrymslen och vrår och se filmer om allt ifrån rösträttens införande till hur arbetet i kammaren går till!

#upplevriksdagen